SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tvings GoIF
1 - 0
Hoby GIF
Tvings GoIF1 - 0Hoby GIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 15 mars, 18:30
Plats:Åvallen 2
Tävling:
Matchnummer: 011251082
Samling:17:30
Referat: Tvings GoIF - Hoby GIF
2020-03-16 12:21
MATCHFAKTA:
Tvings GoIF – Hoby GIF  1–0 (1–0) 
1 – 0 (min 22)
----
Startelvan: 
1. Robin Lundberg Nilsson,
2. Theodor Garnegård,
3. Abdulmohaimen Al-Turfa,
4. Markus Palmberg,
8. Sebastian Aronsson,
9. Anton Lindsten,
10. Aziz Hassan Yosef,
11. Viktor Holgersson (K),
12. Jamal Alsaleh,
14. Jakob Olsson,
17. Tim Tlatlik 

Ersättare:
6. Amer Saad Aldin,
7. Ahmed Othman Azeez,
13. Jonathan Aronsson,
40. Axel Grüner 
-----------------
Första halvlek

Vi tar tag I taktpinnen direkt och visar att vi är här för att spela mycket boll styra matchen så som vi vill. Vi skapar även en stor mängd högklassiga målchanser redan under de 10 första minuterna. Och jag tror inte någon som var på plats säger emot när jag säger att vi spelmässigt är överlägsna vinnare första 20 minuterna av den första halvleken.

Men, i den 22a minuten, på en kontring där det blir någon miss i kommunikationen i vårt försvar lyckas en av Tvings anfallare på ett nästan mirakulöst sätt snubbla med sig bollen. Förbi både vår sista försvarare och även Robin i målet, och
detta var i princip den enda riktigt kvalificerade målchansen som jag kan komma ihåg att vi släppte till. Visst ett turligt distansskott i ribban får väl kanske räknas till heta målchanser också, men det var inget vi slarvade bort utan en panikspark från deras sida som lyckades bli farlig.
I övrigt var det halvchanser och lägen som kunde blivit farliga men som Robin avvärjde innan man ens hann bli riktigt nervös.
Vill även idag ge ett extra utropstecken och det till nyss nämnda Robin. Han är tänkt som förstamålvakt inför året, men har pågrund av en skada han ådrog sig under Maxi Cup i vintrats varit hindrad från att träna som målvakt. Men nu har han kunnat köra fullt under ett par veckor och visar direkt att han håller klass i målet. Och att han inte kunnat använda händerna under försäsongen har gjort att hans spel med fötterna har förbättrats! Axel som har vaktat målet i övriga matcher kommer verkligen utmana, det har han visat. Och det känns nu som att vi verkligen kan få igång konkurrensen på målvaktssidan. Ryktet säger även att vi kommande veckan kommer få igång ännu en målvakt från de egna leden. Och med tre målvakter som "slåss" om två platser så tror jag det kommer bli en intressant utveckling på den posten!

Efter målet fortsätter vår dipp ytterligare en period. Och detta är något vi måste jobba med. Dippar kommer, jag är medveten om det. Men ju bättre vi kan bli på att reda ut dom och hålla oss konsekventa i försvarsspelet under dom. Desto jobbigare kommer vi vara att möta. Och att vara jobbiga att möta är ett av mina huvudmål inför tävlingssäsongen.

Efter en dipp på ungefär tio minuter lyckas vi rätta till spelet igen och sista 15 minuterna är det återigen vi som dikterar villkoren. Det är vi som har bollen på offensiv planhalva och det är vi som jobbar för att skapa chanser. Även om det inte blir lika farligt som tidigare under halvleken så gör vi det bra.

Innan vi avslutar summeringen av denna halvleken vill jag tillägga att flera av våra bästa chanser och, om jag inte missminner mig, även en chans som blev mål blev avvikande för offside. Och jag är tveksam om alla dessa lägen verkligen var offside. Jag vet ungefär hur många gånger vi brukar springa offside och med tanke på att vi, med samma manskap, knappt sprang offside någon gång i andra halvleken så känns det osannolikt. Mindre viktigt i en träningsmatch såklart. Men väldigt frustrerande!

Andra Halvlek

Inga förändringar görs i paus. Vi fortsätter och säger egentligen bara att vi ska fortsätta ånga på och drar några taktiska riktlinjer för deras långbollar och hur vi ska hantera löpningar och annat i anfallsspelet.

I denna halvleken finns ingen egentlig dipp på det sättet som jag använder den benämningen. Vi har ingen del av halvleken där vi är tillbakapressade på egen planhalva och vi har överlägset bollinnehav jämnt över hela halvleken. Det skapas även en hel del bra chanser men, precis som förra säsongen, saknar vi det där lilla extra och den där sista kylan som gör att vi trycker in bollen.

Vi trycker på och när vi inte får utdelning så tar Aziz och Jamal eget initiativ till en egen hörnvariant som nästan resulterar i ett mål. Sådana initiativ är fantastiskt kul att se. Absolut ska vi hålla oss till planen och vad vi bestämt. Men om man ser en sådan lucka (som vi faktiskt pratade om på bänken ett par hörnor tidigare utan att förmedla ut det) och en gång väljer att testa. Då tycker jag bara att det är roligt och energigivande!

Det enda jag egentligen inte är nöjd med i andra halvlek är sista kvarten. Där borde vi kunna skörda frukten av att ha haft stort bollinnehav och tvingat motståndarna till att springa mycket under de tidigare 75 minuterna.
Men istället för att lyckas med det och behålla balansen mellan tålamod och desperation så blir vi för desperata. Och det slutar då istället med massa misstag och att bollen går några meter utanför istället för att utmana Tvings målvakt (som jag, precis so förra säsongen, är deras starkaste position). Så den balansen mellan desperation och tålamod måste vi jobba på.
Vi måste även jobba på att hålla lugnet även när motståndet spelar på ett så destruktivt sätt som Tving gör i den andra halvleken. Allt tar lång tid och det mesta handlar om att sabotera vårt spel och ta ner tempot i matchen. Och vi blir lite väl frustrerade och där faller koncentrationen ytterligare.

Sammanfattning

Vi närmar oss säsong och för varje match vi kommer närmre tävling så kommer jag dra åt kraven och matchcoach mer för att vinna poäng. Vi har ett fungerande spel med boll vilket vi inte minst bevisar idag. Vi har att fungerande grundspel i försvaret vilket vi visade mot Backaryd och andra halvleken mot Saxemara med U-laget (idag behövde vi inte visa upp den). Men nu ska vi sätta ihop det och börja skörda.

Hade detta varit första försäsongsmatcher hade jag jublat över hur vi spelar men när vi nu närmar oss blir jag istället lite bekymrad över att det sista saknas. Hade det varit under säsong hade jag till och med varit frustrerad.
Men vi har tid kvar. Och jag har stort förtroende för samtliga spelare och är övertygad om att vi kommer lyckas omvandla vårt fina spel till poäng. Även om vi får ha tålamod några veckor till!

Dagens stjärnor
⭐️⭐️⭐️ - Sebastian Aronsson
Sebbes första 90 minutare i A-laget i år. Kändes lite trevande första tio. Men han växte, växte och växte ju längre matchen gick. Spelar moget och med stort lugn. Kanske hade de övriga två stjärnorna här nedan starkare prestationer sett över 45 minuter men kollar man hela matchen så är Sebbe klart jämnast och förtjänar vår nya fina irländska hatt till matchens lirare.
⭐️⭐️ - Anton Lindsten
Jag och Lindsten har haft en dialog om hans prestationer och han vet om vad jag tycker. Ibland kan han trilla in i negativa spiraler i matcherna och han behöver jobba på att hålla sig jämn och behålla fokus. För när han spelar som han gör idag och då framför allt första 45. Då visar han att han är en av de unga spelarna som har riktigt stor potential och kommer lyfta Hoby GIF framöver! Brytsäker, lugn med boll och läser många långbollar innan de slagits!
⭐️ - Markus Palmberg
Har varit borta ett par veckor på grund av resa och skada. Han flaggade innan att jag kanske inte skulle starta honom utan ha honom med som ett alternativ på bänken eftersom vi inte viste exakt status. Men jag är nöjd med mitt beslut att behålla honom i startelvan. Jag behöll honom för hans rutin och att få igång snacket från start. Men jag tycker att jag fick ut mer än det. Han tar det defensiva jobbet när det behövs och offensiva när det behövs. Och han växer för varje match just nu fram till en av ledarna på planen!

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer