SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hoby GIF
3 - 4
Backaryd SK
Hoby GIF3 - 4Backaryd SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 februari, 12:30
Plats:Jernvallen
Tävling:
Matchnummer: 011251092
Samling:11:30
Referat: Hoby GIF -Backaryd SK
2020-02-17 08:21
MATCHFAKTA:
Hoby GIF – Backaryd SK  3–4 (2–2) 
1 – 0  Viktor Holgersson
1 – 1  
1 – 2  
2 – 2  Jakob Olsson
----
3 – 2  Ahmad Bablli
3 – 3
3 – 4

Startelvan: Abdulmohaimen Al-Turfa, Theodor Garnegård, Axel Grüner, Aziz Hassan Yosef, Viktor Holgersson, Anton Lindsten, Jakob Olsson, Markus Palmberg, Mattias Rylander, Amer Saad Aldin, Tim Tlatlik.

Ersättare: Ahmed Othman Azeez, Ahmad Bablli, Daniel Karlsson, Tarek Saad Elden, Jamal Alsaleh.

-----------------
Första halvlek

Vi pratar redan innan matchen om att det kan bli tufft. Våra motståndare kommer från en tuff säsong i div. 5 och vill såklart studsa tillbaka direkt och ge sig själva bra förutsättningar och självförtroende. Därför blir jag och, av känslan att döma, även Backaryd lite förvånade när vi kommer ut och känns mest organiserade och hungriga första tio minuterna. Känslan är dock hela tiden att Backaryd har okej koll på oss och att de med stor sannolikhet kommer äta sig in i matchen mer och mer. Vilket också blir fallet.

Dock tycker jag att vi "vinner" första 25/30 minuterna spelmässigt med liten marginal. Och det känns rättvist när Viktor utnyttjar ett misstag i Backaryds backlinje och får rulla in bollen enkelt till 1-0. Väldigt viktigt att just Viktor får göra detta målet. Han är en, både person och spelare, som ger allt för klubben och laget på och utanför planen. Och förra året skapade han väldigt mycket för oss men hade otur sista tredjedelen. Men att han här får göra mål direkt ger en tydlig indikator på att han har jobbat med rätt saker och kommer bli en farlig målskytt i år!

Glädjen blir dock kortvarig. Bara ett par anfall senare blir vi passiva i den farliga ytan precis utanför eget straffområde och ett stenhårt skott ställer Axel i målet. Kanske spred sig en känsla av bekvämlighet efter den starka inledningen?
1-2 ska jag motvilligt erkänna att jag inte har någon solklar minnesbild av och jag saknar även anteckningar. Men om jag inte minns helt fel så var det en egen inspark som vi inte fick koll på som startade ett bra anfall för Backaryd. Så inte mycket att säga om det. Ett bra mål efter ett utnyttjat misstag. Och fasta situationer på egen planhalva (både våra egna och Backaryds) var en av våra största brister i denna matchen. Och något vi naturligtvis kommer spendera mycket tid att fila på kommande träningarna.

Efter den dippen vi har där deras mål kommer (ungefär minut 26 till minut 38) kommer vi tillbaka och spelar bra under avslutande minuter av halvlek 1. Jakob får även trycka in 2-2 där han verkligen utnyttjar sin snabbhet och visar att han, precis som Viktor, jobbat på rätt saker. Han får på ett säkert sätt med sig bollen i löpningen och trycker ett hårt skott i bortre gaveln. Kliniskt agerat!

Andra Halvlek

Även här öppnar vi starkt och jag skulle nog säga att första kvarten i andra halvlek är vår bästa period i matchen. Och det är precis som i den första halvleken vi som tar tag i taktpinnen och återigen kan ta ledningen rättvist. Träningsmatcher betyder oftast på den här nivån inga linjemän (och så även idag), kanske kan Ahmad varit något steg offside, kanske inte. Jag vill inte uttala mig och ska sanningen fram så spelar det väldigt lite roll för mig personligen. Jag tycker det viktiga är att när vi får till en snabb kontring så har vi spelare med. Vi försöker oftast spela oss igenom, men här var en snabb omställning och ändå har vi tre spelare som hinner upp från försvarsjobbet och gå stenhårt i djupled. Och faktiskt så var vi tre spelare mot målvakt. Men jag tycker Ahmad tar rätt beslut att avsluta själv. Och i det läget är han väldigt säker. Och precis som förra året blir han målskytt i årets första försäsongsmatch.

Efter vår fina öppning följer 10/15 minuter som känns väldigt oorganiserade från båda lagen. Inget särskilt organiserat spel och känslan är att vi blir nervösa av den situationen. Självklart förståligt eftersom vår trupp är väldigt ung och orutinerad på många viktiga positioner.

När matchen tillslut får en bättre struktur igen är det tyvärr inte vi som lyckas kontrollera tillställningen. Vilket jag tror har stor grund i det jag skrev precis nyss om orutin. Vi har helt enkelt för få spelare som har varit i denna situation så pass många gånger att man har kylan att lugna ner sig själv och spelet. Där har Backaryd betydligt fler rutinerade rävar på planen. Och det ger också resultat.
Både 3-3 och 3-4 kommer efter ett par individuella misstag som helt klart kunnat förhindras med enklare spel och kylan att våga hålla i boll på offensiv planhalva. Men det är något som jag är övertygad om att vi kommer lösa. Det är goda tider kvar till säsongen börjar och vi kommer sätta oss i denna sitsen fler gånger under försäsongen om vi fortsätter med samma bra spel. 

Sammanfattning

Försvarsspelet fungerade stundtals riktigt bra. Korta sekvenser där vi blir bekväma med överflyttningar och små detaljer i presspelet. Och ibland lite för passivt i de farliga ytorna. Men överlag en bra försvarsinsats.
Vi rullar i perioder bra boll och låter motståndet jaga. Oftast bra tålamod i dessa sekvenser även om vi ibland blir ivriga att slå den avgörande bollen.
Vi överraskar med längre bollar i djupled och försök till att byta kant med långbollar. Men detta utan att gå ifrån grunden att spela bollen med tålamod. Bra balans i anfallsspelet.
Avsluten fungerade väldigt bra vilket är en viktig uppryckning efter förra året där detta var vår största brist.
Det negativa är att dipparna vi får en i varje halvlek är för långa och straffar oss för hårt för att vara helt nöjda. Vi kommer inte kunna kontrollera hela matcherna men vi måste korta ner dipparna och reda ut dom bättre.
Planen innan matchen var att lufta hela bänken. Men med den tajta matchen det blev så kände det inte rätt. Och i efterhand tycker jag fortfarande att det beslutet var rätt. Inte för att jag tror att spelarna som inte fick känna på gräset hade gjort det sämre på något sätt. Utan enbart för att det blev en bra läxa för de på planen att få försöka reda ut den jobbiga situationen på slutet med en hel match i benen. Det kommer naturligtvis fler träningsmatcher och alla i truppen ska luftas. Men först är det fokus på årets första tävlingsmatch/matcher i SF-Cup!

Dagens stjärnor
⭐️⭐️⭐️ - Mattias Rylander
⭐️⭐️ - Markus Palmberg
⭐️ - Anton Lindsten

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer