SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Johannishus SK
3 - 0
Hoby GIF
Johannishus SK3 - 0Hoby GIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 september, 12:00
Plats:Rydsplanen
Tävling:
Matchnummer: 011020097
Samling:11:00
Herrar
Referat: Johannishus SK - Hoby GIF
Johannishus SK - Hoby GIF 3-0 (2-0)
2021-09-04 16:21, Herrar

Det är tufft just nu, riktigt tufft. Men det finns bara ett sätt att ta sig ur tuffa perioder. Genom hårt välplanerat arbete. Och det är vi beredda att utföra!

Vi kommer från tre matcher med resultat som inte riktigt har speglat vår insats.
1. Pukavik på hemmaplan gör vi en bra match men blir hårt straffade och får ingen utdelning framåt. Vilket resulterar i förlust med 2 bollar. Här hade vi kanske varit värda minst ett kryss spelmässigt.
2. I Backaryd förtjänar vi (enligt rapport från matchen, jag själv låg i feber denna kväll) en seger men blir hårt straffade och får enbart med oss en poäng efter 2-2.
3. Hällaryd för en dryg vecka sedan blev en resultatmässig kollaps som inte helt speglar matchbilden. Jag säger inte att att vi förtjänar poäng i denna match, men resultatet blir väldigt nedslående vilket självklart påverkar alla i och runt omkring laget.

 

Så förutsättningarna inför uppladdningen kunde varit bättre. Och det känns lite tungt redan på uppvärmningen idag.

 

Halvlek 1
När matchen väl är igång tycker jag dock att vår väldigt unga startelva står upp bra mot Johannishus rutinerade lag. Spelmässigt är egentligen hela halvleken ganska jämn. Även om hemmalaget är mer spettsiga och skapar mer framåt än vad vi lyckas med.

1-0 - Johannishus tar ledningen i den nionde minuten när vi lyckas rensa undan en boll från ett rörigt straffområde, men är inte tillräckligt snabbt uppe i press på andrabollen. Ett skott utifrån som styrs i röran ställer en chanslös Axel och vi får jobba i uppförsbacke.

2-0 - Efter att vi har spelat upp oss och som tidigare skrivet, spelat jämnt under i princip hela halvleken får J-hus ett läge skänkt till sig med kanske 5 minuter kvar av första. Efter en långboll som är mer än en meter utanför sidlinjen, högt upp i luften, kommer ett inlägg som efter en miss i kommunikation, tar på egen spelare som försöker rensa och letar sig in i mål. En vanlig dag hade kanske detta misstag varit enklare att acceptera. Men med bakgrunden och resultaten från tidigare så gör det att luften går ur oss lite.

 

----------

 

Halvlek 2

Det är en helt annorlunda inställning i den andra halvleken. Vi blir mer desperata framåt och känslan är mer positiv.

3-0 - Även om J-hus får ett tidigt mål, Eken slår en stenhård frispark utifrån som slår i stolpen (som antagligen gungar fortfarande), på returen är en hemmaspelare först och kan ganska ostört slå in bollen.

Spelmässigt är vi inte lika bra i den andra halvleken. Men jag är ändå relativt nöjd med vårt uppträdande. Det fanns en känsla av hopp och vilja att göra vad som helst för att komma framåt i planen. Den desperationen är något som jag i perioder av året har saknat.

 

Summering

Hade man kunnat ta lite av den positiva desperationen i andra halvleken och kombinerat med spelet vi har i första halvleken så är vi ganska nära den fotboll som vi vill stå för. Men för att komma dit behöver vi göra det där hårda jobbet framöver. Och idag fick jag en klarare bild av vad som saknas och vad vi kan bygga vidare på. Även om resultatet såklart fortfarande svider.

Jag har nu när jag kommit hem från matchen börjat med den, ganska omfattande, summering som jag normalt gör efter en säsong. Och nej, det betyder inte att jag har gett upp eller anser arbetet för säsongen vara över. Snarare tvärtom. Jag går igenom punkterna eftersom jag vet att resultaten inte går hand i hand med målsättningen. Och därför behöver vi redan nu bena ut vad som gått fel och hur vi kan hämta tillbaka de detaljerna. Och jag har redan hittat några punkter där förbättringspotential finns. Och att läsa igenom boken "1% metoden" igen kan nog vara en bra början i själva arbetet. Men mer än så utvecklar vi inte det i nuläget.

 

Förtydligande

Det kan knappast undgått någon som följer klubben på sociala medier att jag skrev en uppmärksammad kommentar på klubbens inlägg efter matchen mot Hällaryd. Jag tänkte bara göra ett förtydligande angående kommentaren. Den skrevs naturligtvis delvis med anledning av frustrationen som fanns efter matchen men också med en genomtänkt baktanke som jag även diskuterat med bland annat Niclas innan kommentaren publicerades.

Jag har full access till klubbens sociala medier och hade kunnat gå in och ta bort inlägget rakt av. Men jag gillar klubbens nya profilering i sociala medier med en skämtsam inställning till inläggen. Därför tycker jag det hade varit fel om vi ledare ska gå in och censurera. Då får vi en väldigt tråkig och strikt ton i sociala medier. Anledningen att jag valde att kommentera var att jag inte tyckte att rapporten som ansvarig för sociala medier fått från matchen stämde helt och hållet. Och att den kunde tolkas som lite väl negativ av de inblandade. Och vi har, som jag tidigare nämnt, en väldigt ung trupp. Och när de yngsta spelarna, som för tillfället är 15 år, får frågan i skolan vad som hände. Så ska de inte känna något tvivel om att jag, Niclas, truppen och hela föreningen står bakom dom trots en mindre lyckad insats. Det brinner jag för! Så jag kan ha hur mycket självdistans och skratta åt min egen insats hur mycket som helst. Men min kommentar handlade verkligen inte om att rädda upp min situation. Utan att stå upp för den truppen jag är tillsatt för att representera!

Om det var rätt eller fel sätt att gå tillväga är svårt att utvärdera. Men jag har hellre en bra och öppen dialog i sociala medier än att gå in och censurera.

Och jag hade kontakt med ansvarig för sociala medier bara någon timme efter kommentaren och berättade att jag tycker att inlägget bör vara kvar och var tydlig med att den nya profilen i sociala medier är något som jag står bakom till 100%. Jag tyckte bara att det var "faktafel" som kunde misstolkas i just detta inlägget.


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer